Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Machteld Ploeg nieuwe directeur bij Arkin

Mark van Dorresteijn
Machteld Ploeg is per 1 september 2014 benoemd tot directeur bedrijfsvoering Spoedeisende & Complexe Psychiatrie en Verslavingszorg bij Arkin. Zij volgt Dick Veluwenkamp op, die is toegetreden tot de raad van bestuur van Arkin.
Machteld Ploeg nieuwe directeur bij Arkin
Foto: Arkin

Ploeg studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft, na een periode van financieel advieswerk bij KPMG, de stap richting zorg gemaakt. Als manager bedrijfsvoering heeft zij diverse kennisinstituten in de zorg ondersteund bij privatisering. Tot 1 september was zij werkzaam als clustermanager snijdende specialismen bij Gelre Ziekenhuizen (Apeldoorn en Zutphen).

Kwaliteit van zorg

In haar nieuwe functie wil Ploeg zich inzetten om de grootstedelijke crisisfunctie van Arkin te positioneren binnen de vernieuwde ggz-structuur en financiering. Uitgangspunten zijn het ontzorgen van cliënten, omgeving en ketenpartners, eigen kracht en kunde, (net)werken in de wijk en waar nodig kortdurende specialistische interventies. Daarnaast zal zij zich richten op het vergroten van de herkenbaarheid en de doelmatigheid van zorg en op het verder verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Arkin

Arkin behoort tot de grootste ggz-instellingen in Nederland en is actief op het gebied van psychiatrie en verslavingszorg, voornamelijk in de regio Amsterdam. Jaarlijks worden circa 30.000 cliënten behandeld. Bij Arkin werken 3500 mensen.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.