Aandrijfwiel voor de handen

Met IronHand denkt techbedrijf Roessingh Research and Development (RRD) een grote groep patiënten te kunnen helpen. Ouderen die kracht missen in de handen door een beroerte, of door reuma of artrose, krijgen van IronHand een tandje erbij.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
IronHand
Foto: Roessingh

Een groot deel van de mensen die een beroerte hebben gehad, blijft altijd moeite houden om de armen en handen weer soepel te gebruiken. Veel patiënten leggen zich bij die situatie neer. Zorgverleners beschouwen hen soms als uitbehandeld, terwijl de situatie van de patiënt verder kan verslechteren omdat de handen minder gebruikt worden waardoor de spierkracht nog verder afneemt. Met de robotarm SCRIPT (Supervised care and rehabilitation involving personal tele-robotics) was het voor het eerst mogelijk om thuis, zonder de aanwezigheid van een therapeut, de armen en handen te trainen om daardoor dagelijkse handelingen makkelijker uit te voeren. Op die

0
61

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.