Anders zoeken

Aan het interne toezicht worden hoge eisen gesteld. Faalt de raad van bestuur, dan moeten ook interne toezichthouders zich verantwoorden. Een rubriek in samenwerking met de NVTZ over het precaire evenwicht tussen toezien en meebesturen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een van de zorgorganisaties die een stageplek bieden aan aankomende toezichthouders met een multiculturele achtergrond, is Moviera. Moviera is gespecialiseerd in de aanpak van huiselijk geweld en zit in meerdere regio’s rond de centrumgemeenten Utrecht, Apeldoorn, Ede, Arnhem en Nijmegen. Hoewel onder de cliënten van Moviera inwoners met een niet-Nederlandse achtergrond goed vertegenwoordigd zijn, geldt dat niet voor het bestuur, vertellen Chila van der Bas en Marleen van Eijndhoven. Van der Bas is vicevoorzitter van de raad van toezicht en Van Eijndhoven eenhoofdig raad van bestuur. Diversiteit is voor hen een punt van aandacht in alle lagen van de organisatie.

0
71

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.