Bestuurder kleine organisatie kan het niet alleen

Aan het interne toezicht worden hoge eisen gesteld. Faalt de raad van bestuur, dan moeten ook interne toezichthouders zich verantwoorden. Een rubriek in samenwerking met de NVTZ over het precaire evenwicht tussen toezien en meebesturen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De druk om met beperkte middelen en krappe bezetting zorg van hoge kwaliteit te leve ren, is overal voelbaar. Kleine organisaties voelen daarbij ook nog eens de beperkingen van hun omvang. André Hengeveld is voorzitter van de raad van toezicht van De Annenborch, een relatief kleine ouderenzorgorganisatie in Rosmalen met zo’n 79 fte aan medewerkers en 120 (grotendeels intramurale) cliënten. Omdat hij eerder toezichthouder was bij een groot ziekenhuis kan hij vergelijken. Neem de accountantskosten. De accountant wordt geacht steeds meer te controleren, bijvoorbeeld zorgdossiers inzien en vaststellen of de beloning van de bestuurder binnen de WNT valt. Daardoor is

0
253

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.