Boeken

In de boekenrubriek de lovende recensie van Zorg over zorg, geschreven door het Doetinchemse gemeenteraadslid Marianne Kock en drie andere boekentips. Zorgvisie bladert met Julliette van Eerd, bestuursvoorzitter Mondriaan, door haar inspiratiebron ‘Switch’ van Chip en Dan Heath.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Recensie Zorg over Zorg, concrete kansen voor verbetering van de zorg

Recensie

Zorg over zorg, Concrete kansen voor verbetering van de zorg

Marianne Kock
104 pagina’s
Het Boekenschap
Prijs € 24,95

Marianne Kock biedt als gemeenteraadslid een origineel perspectief op de decentralisaties van zorg- en sociale taken naar gemeenten. De Doetinchemse PvdA’er – onlangs herkozen – beschrijft hun lokale Werdegang van binnenuit. Aanvankelijk praten gemeente, inwoners en organisaties enthousiast over verbeteringen. Als blijkt dat de gemeente fors moet bezuinigen, verschuift ‘de mindset van inspiratie, ideeën en experimenten’ naar ‘proberen niet te verslechteren’. Halfslachtigheid is het gevolg, ook in Doetinchem: wijkteams behandelen alleen complexe gevallen en blijven gebonden aan starre regels.
Dat

0
32

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.