Buitenspelval

Het opmerkelijkste nieuws van de afgelopen weken is volgens mij het bericht dat het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg juridisch bindend is.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Herbert Wiggerman

Het opmerkelijkste nieuws van de afgelopen weken is volgens mij het bericht dat het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg juridisch bindend is. En dat er genoeg middelen moeten komen voor zorgorganisaties om het kwaliteitskader uit te voeren.

Het kwaliteitskader bevat minimale normen voor een verantwoorde personeelssamenstelling. Gegeven de huidige Wlz-aanspraken en zorgplicht, leidt dit tot extra uitgaven, heeft demissionair staatssecretaris Van Rijn aan de Kamer geschreven. Hij heeft laten uitrekenen hoeveel dat gaat kosten. Het CPB komt tot een schatting van maximaal 2,1 miljard euro over ongeveer vier jaar. Het kwaliteitskader is juridisch bindend geworden doordat Zorginstituut Nederland de normen ervan heeft opgenomen

0
49

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.