David verliest toch van Goliath

Zilveren Kruis stelt sinds begin dit jaar extra eisen aan zorgaanbieders die geen contract met hen hebben. Stichting Zorgrecht spande begin dit jaar een rechtszaak aan. Die won ze, waarop de verzekeraar in hoger beroep ging.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gerechtshof Arnhem
Foto: Basti Baroncini

Het gebeurt niet dagelijks dat de publieke tribune stampvol zit bij een zitting van het gerechtshof. Op 13 juni in Arnhem is dat wel het geval; een teken dat er voorwaar veel op het spel staat. Tegenover elkaar staan zorgverzekeraar Zilveren Kruis en Stichting Zorgrecht.

Zilveren Kruis stelt sinds 1 januari van dit jaar extra voorwaarden aan aanbieders van ongecontracteerde zorg in de wijkverpleging. Het geschil spitst zich toe op drie punten. Alle niet-gecontracteerde zorgaanbieders hebben van alle nieuwe klanten en voor iedere nieuwe indicatie een aparte machtiging nodig van Zilveren Kruis, anders wordt niet betaald. Bovendien krijgen ongecontracteerde zorgaanbieders

0
67

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.