Minister laat zich voor karretje zorgverzekeraars spannen’

Minister Hugo de Jonge van VWS geeft zorgverzekeraars te veel macht in de wijkverpleging en zet kleine aanbieders op een zijspoor. De vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg mag nooit een hindernis vormen voor de vrije artsenkeuze en mag niet omlaag. Dat vindt Edwin Brugman, directeur van de Vereniging VvAA, de vereniging van zorgverleners.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
VvAA-directeur Edwin Brugman
Directeur Vereniging VvAA Edwin Brugman: 'Regeldruk van verzekeraars leidt tot werken zonder contract'

Minister Hugo de Jonge van VWS wil minder versnippering in de wijkverpleging. Per wijk moet er een herkenbaar wijkverpleegkundig team komen. De wijkgerichte zorginkoop van de avond, nacht en weekend (ANW) en de coördinatie van eerstelijnsverblijf (ELV) voor 2020 is het eerst aan de beurt. Die gaan zorgverzekeraars inkopen bij grote zorgaanbieders. De inzet op grootschaligheid heeft Edwin Brugman, directeur van de Vereniging VvAA, verrast. Hij vindt het merkwaardig dat de minister de kleine zorgaanbieders buitenspel zet en de zorgverzekeraars nog meer macht geeft. ‘De VvAA heeft de afgelopen jaren gestreden voor de vrije artsenkeuze. Daarbij kregen we steun

1
5291

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.