De Innovatie: De slimme bril ziet meer

Zouden de toepassingen van Smart Glass kunnen bijdragen aan werken in de zorg? Die vraag wilde Argos Zorggroep vier jaar geleden graag beantwoorden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Smart Glass
Foto: Argos Zorggroep

De vraag werd ingegeven door de krappe arbeidsmarkt en de groeiende behoefte aan zorg thuis. De Nederlandse Zorgautoriteit keurde de subsidieaanvraag goed van Argos Zorggroep samen met softwarebedrijf 1Minuut Zorginnovatie en daarop kreeg de zorginstelling de kans om het toenmalige Google Glass toe te passen in verschillende projecten. Inmiddels werkt Argos met 22 brillen van het Amerikaanse bedrijf Vuzix omdat Google gestopt is met de productie van Google Glass. Een aantal van die projecten blijkt succesvol. In het eerste project wordt de slimme bril op de neus gezet van de mantelzorger. Projectleider Martijn van Hoek: ‘De mantelzorger doet het liefst

0
78

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.