De maatschappij vraagt ons een netwerk te vormen’

Presentatie van de genomineerde zorgmanager Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter Erasmus MC.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Ernst Kuipers. Foto: Roel Dijkstra

In 2012 leed het Erasmus MC in Rotterdam verlies. Nu is het ziekenhuis financieel gezond en herbergt het ruim vijftig centra van excellentie. En het mc ondergaat een metamorfose. Eind 2017 wordt die zichtbaar, als de nieuwbouw er staat. Van een relatief allround derdelijnsvoorziening verandert het universitair medisch centrum in een netwerkspeler die alleen nog ‘stukjes levert van complexe en acute zorg’, zoals bestuursvoorzitter Ernst Kuipers het formuleert.

Patiënten krijgen in verschillende ziekenhuizen delen van hun behandeling, artsen van het Erasmus MC werken deels in de regio. ‘De maatschappij vraagt van ons een netwerk te vormen en onze eigen instelling

0
51

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.