Een fantastische proeftuin’

Op 1 juni opent de wijkkliniek haar deuren. Dit miniziekenhuis is er voor de ouderen die nu op de seh terechtkomen, terwijl ze daar eigenlijk niet thuishoren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Cordaan wijkkliniek Amsterdam
De locatie Eben Haëzer wordt momenteel verbouwd. Op 1 juni gaan de deuren open en moet de eerste wijkkliniek van Nederland in bedrijf zijn. Foto: Cordaan

Het ziekenhuis is geen goede plek voor ouderen. Na een opname gaat 30 procent er functioneel op achteruit. Daardoor neemt de kwaliteit van hun leven af en maken ze grote kans op verpleeghuisopname of sterfte. Ook wordt 20 procent kort na het ontslag uit het ziekenhuis opnieuw opgenomen. Hoe meer multimorbiditeit en geriatrische problemen, hoe groter de kans op heropname, functieverlies en overlijden.

Desondanks groeit het aantal ouderen dat op de spoedeisende hulp (seh) van ziekenhuizen belandt spectaculair (zie kader). Om de druk op seh’s te verminderen, hebben veel ziekenhuizen zogeheten transferafdelingen binnen het ziekenhuis ingericht. Maar dat is in

0
73

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.