Er is werk aan de winkel

Tien zorginstellingen kregen bezoek van de inspectie voor een onderzoek naar hun gebruik van zorg-ict en e-health. Inspecteur Johan Krijgsman: 'Bij veel projecten ontbrak een risicoanalyse, of zelfs een programma van eisen.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Inspecteur Johan Krijgsman: 'Het enthousiasme is groot.' Foto: IGJ

Zorginstellingen en ziekenhuizen zijn steeds afhankelijker van ict. Daarmee zegt Johan Krijgsman natuurlijk niets opzienbarends. Maar dat de inspectie een heel bezoek wijdt aan uitsluitend e-health, dat is wel nieuw. Dat vonden althans de instellingen die vorig jaar een zogeheten verkennend inspectiebezoek kregen. ‘We bespeurden een zekere verrassing toen we het thema van de inspectie aankondigden’, vertelt co√∂rdinerend inspecteur Johan Krijgsman hoog boven het centrum van Utrecht in de kantoortoren van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bij het Centraal Station. ‘Maar na de aanvankelijke verbazing begreep men het wel. Onze taak is toezien op alle aspecten die met kwaliteit

0
151

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.