Gaten dichten

De tekorten op de arbeidsmarkt in de zorg lopen hard op. Zorginstellingen doen er goed aan niet alleen aandacht te hebben voor werving, maar vooral ook voor het behoud van nieuwe medewerkers.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Getty Images/iStock

Door alle inspanningen van het afgelopen jaar om nieuwe werknemers aan te trekken, is de instroom toegenomen, maar daarmee is het personeelstekort niet opgelost. De situatie lijkt volgens Doekle Terpstra van de commissie Werken in de zorg op een vergiet. ‘Veel nieuw aangetrokken medewerkers stoppen ook weer. We hebben geconstateerd dat het accent te weinig ligt op het behoud van nieuwe mensen. Werkgevers moeten zich vooral afvragen wat ze beter kunnen doen om de gaten in de onderkant te dichten, zodat iedereen in het pannetje blijft zitten.’

De commissie doet deze aanbeveling in een rapportage voor het ministerie van VWS.

0
52

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.