Gezonde voeding beste medicijn

Voeding als therapeutische optie moet veel meer aandacht krijgen in het onderzoek en in de klinische praktijk, vindt Pauline Meurs.
Hoogleraar en RVZ-voorzitter Pauline Meurs
Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

Op een bijeenkomst over voeding en zorg van de Alliantie Voeding in de Zorg werd ik op een overweldigende manier geconfronteerd met mooie initiatieven, projecten, experimenten en onderzoeksresultaten over het belang van voeding bij de behandeling van chronische aandoeningen. En dan niet alleen de voor de hand liggende chronische aandoeningen zoals diabetes type 2, maar ook MS, hart- en vaatziekten, nierfalen en Parkinson. Patiënten vertelden hoe hun levenskwaliteit is vooruitgegaan door goede voeding. ‘Je voelt je zoveel beter en daarom is het ook goed vol te houden’. Professionals vertelden over het unieke voordeel van voeding boven farmacotherapie: het heeft niet

0
32

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in