Het gaat om meer dan alleen euro’s

De raden van bestuur en toezicht van Stichting Maasduinen hebben de nieuwe visie en strategie aangegrepen om ook de manier van toezicht houden tegen het licht te houden. Zij hebben een rapportage ontwikkeld waarmee de rvt niet alleen de financiën kan beoordelen, maar alle doelen van de organisatie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgvisie magazine, nr. 7, 2018
Foto: Bet_Noire/iStock

Als toezichthouder bij Stichting Maasduinen, mede in de Auditcommissie, heb ik als bedrijfsadviseur geworsteld met de vraag: hoe houd je toezicht met een beperkte set aan stuurvariabelen? We kregen kwartaalrapportages aangeleverd die een vergelijking gaven te zien met de financiële begroting. We kregen het jaarverslag en de jaarrekening. En af en toe een investeringsbeslissing. Meestal zaten we te kijken naar afwijkingen daarin en te discussiëren over euro’s. Of Maasduinen haar cliënten/bewoners goede service verleent, of wordt gehandeld naar onze strategische keuzes, of de kwaliteit op orde is en de organisatieontwikkeling op koers ligt, was lastiger te toetsen. Veelal kwamen we

0
64

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.