Leren van elkaar

Het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg is vorig jaar geïntroduceerd. Daarin staat ook de eis een lerend netwerk te vormen, om zo gezamenlijk tot optimale zorg te komen. Reden voor vier Zuid-Hollandse zorginstellingen om in actie te komen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Printemps/Fotolia

Nieuw in het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg is het bij elkaar in de keuken kijken. Door te ervaren hoe andere instellingen hun zorg organiseren, leer je ook over je eigen organisatie en wat je nog zou kunnen verbeteren, is de achterliggende gedachte.

Vier Zuid-Hollandse organisaties besloten snel de daad bij het woord te voegen. Hun netwerk heeft ondertussen handen en voeten gekregen. ‘Van oudsher hadden we veel contact met De Blije Borgh in Hendrik-Ido-Ambacht, Crabbehoff in Dordrecht en Zorgwaard in Puttershoek’, vertelt Albert Tahaparij, divisiemanager zorg van Stichting Waardeburgh in Sliedrecht. ‘We delen dezelfde protestants-christelijke achtergrond. Het lag voor de hand om

0
43

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.