Nieuwe media: Vermoeidheid na kanker te lijf

Voor (ex-)kankerpatiënten die kampen met zware vermoeidheidsklachten, hebben Bram Kuiper en Door Vonk de Untire app ontwikkeld. Met de app richten Kuiper en Vonk zich op de wereldmarkt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

40 procent van de (ex-)kankerpatiënten heeft last van langdurige en ernstige vermoeidheidsklachten. En dat kan jaren duren, vertelt Door Vonk. ‘Het kan soms zo ernstig zijn dat bijvoorbeeld douchen een dagtaak is. Terwijl je niets aan deze mensen ziet. De oorzaak kan multi-causaal zijn en is niet altijd goed te bepalen. In geval van specifieke medische oorzaken, zoals anemie, is een medische aanpak mogelijk. Vaak is dat niet het geval. We weten uit onderzoek dat bij aan kanker gerelateerde vermoeidheid bij veel patiënten sprake is van een combinatie van psychologische, sociale en fysieke oorzaken.’

Vonk en Kuiper waren verbonden aan

0
99

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.