Op naar Amsterdam

Amsterdam reserveert 2,4 miljoen euro om in de slipstream van EMA meer bedrijven in Life Sciences & Health te trekken. De internationale concurrentie is echter moordend.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Vestiging LSH en AI-bedrijven in Amsterdam
Illustratie: iStock/Artrise

Amsterdam moet kiezen voor de combinatie LSH en Ai/data sciences. Dat is de conclusie van voormalig bestuurder VUMC en directeur Invest-NL Wouter Bos, die in opdracht van de gemeente Amsterdam onderzocht welke mogelijkheden de hoofdstad heeft om zich op het gebied van Life Sciences & Health (LSH) te versterken. De gemeente nam zijn advies over en heeft daar de komende jaren in totaal 2,4 miljoen euro voor over. Er zitten overigens al zo’n 300 LSH-bedrijven in Amsterdam en ongeveer 2500 in heel Nederland. De sector biedt werkgelegenheid aan 65.000 mensen.

Het European Medicines Agency (EMA) trekt veel nieuwe bedrijven uit

0
15

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.