Opinie: Is groter beter?

Schaalvergroting past in de huidige tijd. Geldt dat ook voor de zorg-ict? Zorgen minder levernaciers voor snellere innovatieve toepassingen van e-health voor zorgverleners en zelfregie voor de patiënt?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Columnist van Zorgvisie ict magazine
Johan Vos, bestuurslid van de vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg (OIZ)

De elektronicawinkel op de hoek is verdwenen. We gaan nu massaal naar mega-stores als Mediamarkt op de winkelboulevards. Een vorm van schaalvergroting die past in de huidige tijd. Hoe zit dit in onze zorg-ictwereld? Ontspringen we de dans? Of ontkomen ook wij niet aan deze ontwikkeling?

Een overleg over informatie-uitwisseling met ketenpartners in de huisartsenzorg zette mij nog meer aan het denken. Vanuit de koepels kwam de wens voor krachtigere en toekomstbestendige huisartsinformatiesystemen duidelijk op tafel. Impliciet wordt erop aangestuurd om van de huidige negen leveranciers terug te gaan naar twee of drie grote leveranciers. Ook vanuit het ministerie van

0
41

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.