Opinie: Naming and shaming

Elk middel lijkt geoorloofd om ict-leveranciers ertoe te bewegen hun systemen open te stellen. De vraag is wat we ermee bereiken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Columnist van Zorgvisie ict magazine
Johan Vos, bestuurslid van de vereniging van Organisaties voor ICT in de Zorg (OIZ)

Terugkijkend op 2018 is mij vooral het openlijk aanpakken van een aantal zorg-ict-leveranciers door afwisselend zorgorganisaties, koepels en VWS opgevallen. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Publiekelijk aangesproken worden leek voorbehouden aan de grote internationale techbedrijven zoals Facebook en Google. Tot verhoord worden en verantwoording moeten afleggen in de Amerikaanse senaat en Europese Commissie aan toe. Wie weet worden bij ons straks ook ict-bedrijven in de Eerste of Tweede Kamer op het matje geroepen.

Sentiment

In de politiek is het sentiment behoorlijk omgeslagen ten opzichte van een aantal jaren terug. De motie-Tan die VWS verbood om nog enige bemoeienis

1
359

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.