De pgo’s zijn op komst

Iedereen heeft het erover en iedereen wil dat 'ie er komt: de persoonlijke gezondheidsomgeving. Maar het is nog lang niet duidelijk wat zo'n pgo precies behelst en hoe je Nederlanders zo ver krijgt dat ze het gaan gebruiken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Rawpixel.com/Fotolia

Ze zijn al maanden in het nieuws: de pgo’s (persoonlijke gezondheidsomgevingen). Er worden tal van voordelen aan toegeschreven, maar er zijn ook bedenkingen. Patiëntenfederatie Nederland, die aan de basis stond van het plan voor de pgo’s, is een fervent voorstander. Dankzij pgo’s kunnen patiënten écht de regie nemen in de zorg. ‘Een pgo is een levenslang online hulpmiddel voor patiënten om grip te houden op hun eigen gezondheidsdata: van behandeling tot medicatie, onderzoeksuitslagen en inentingen’, aldus de belangenorganisatie.

Ook de zorgverzekeraars en het ministerie van VWS zijn voorstander. Volgens hen kunnen pgo’s bijdragen aan het terugdringen van de kosten van

0
727

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.