Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine nr. 2, 2019

Met de invoering van pgo’s komen partijen van buiten, zonder BIG-registratie of medisch beroepsgeheim, de zorg binnen. Dat vraagt aandacht van de sector, vindt Dianda Veldman, directeur van Patiëntenfederatie Nederland.
Zorgvisie ict magazine nr. 2, 2019
Coverfoto: Allard de Witte

Verder in Zorgvisie ict magazine nr. 2:

ARTIKELEN

Op zoek naar de juiste Om zeker te weten dat een app of site betrouwbare informatie levert, is de checklist PROBAST ontwikkeld.

Devices voor diabeteszorg Technologie helpt mensen met diabetes hun ziekte te managen. De zorgsector verandert maar langzaam mee.

Artificial Intelligence Om AI in de zorg verantwoord te gebruiken, zullen kaders bepaald moeten worden voor privacy, veiligheid, standaardisatie en medische toepassingen.

Rondetafel Hoe kunnen ziekenhuizen zich voorbereiden op de komst van zorg-ict en datagebruik? Drie bestuurders gingen daarover met elkaar in gesprek.

Online platform Alles kan: rapporteren, signaleren, vragen stellen, medicatie van de patiënt inzien en aanvragen. Bij Savant Zorg zijn zowel cliënten als medewerkers dik tevreden over OZOverbindzorg.

Algoritmes Erik-Jan Vlieger zet medische kennis om naar interactieve protocollen die opgenomen kunnen worden in de epd’s.

Beeldenuitwisseling PACS is opgenomen in de workflow van ziekenhuizen. Het beheer van PACS is dan ook niet iets dat je er ‘even bijdoet’.


Nog geen Zorgvisie ict abonnee? Klik hier voor een abonnement >>

Heeft u een Zorgvisie Compleet (voorheen Professional) abonnement? Lees hier het magazine digitaal >>


UITGELICHT

Ethische adviesraad
De technologische innovaties waarmee cliënten in aanraking komen, dwingen Philadelphia Zorg na te denken over de ethische kanten ervan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.