Redactioneel: Duizenddingendoekje

Diagnostiek, precision medicine, administratieve lastenverlichting, het bijhouden van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen, zelfs hulp bij het correct beademen van patiënten op de intensive care: noem een technologische ontwikkeling in de zorg en artificial intelligence lijkt er een meer dan grote rol in te spelen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Simon Broersma, hoofdredacteur Zorgvisie ict magazine. Foto: Stijn Rademaker

Dankzij deze technologie is de zorg tot dingen in staat waar we pak ‘em beet tien jaar geleden alleen nog maar van durfden te dromen.

Artificial intelligence is een zegen. Zowel op kwalitatief als kwantitatief niveau helpt het ons om ons werk beter te doen. Het is meer dan een van de vele ontwikkelingen die ons staan te wachten. Het is dé technologie die, zowel binnen als buiten de zorg, beroepen, processen en producten radicaal kan veranderen.

Toch heeft AI, net als de meeste andere innovatieve technologieën, ook te maken met kinderziektes. Denk alleen al aan chatbot Tay van Microsoft,

0
7

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.