Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Spreken in plaats van typen

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Niemand is in de zorg gaan werken uit liefde voor typen. Toch zijn zorgprofessionals vele uren kwijt aan verslaglegging en rapportages. Inspreken in plaats van opschrijven is daar een mogelijke oplossing voor, zeker als dit wordt ondersteund door de nieuwe generatie artificial intelligence.
PeopleImages/Getty Images/iStock
Premium

Zorgprofessionals in de langdurige zorg

Premium

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

2 REACTIES

 1. Probleem is dat er door de zorg vaak afvinklijstjes moeten worden ingevuld. Dat er op verschillende plekken in het ecd iets ingevuld moet worden. ( bijv bij de intake van een client en bij het bijwerken van het zorgplan). Ga je dat dan ook ondervangen met AI? Ook wordt er volgens SOEP gerapporteerd. Dat kan dan denk ik wel automatisch gaan met AI.
  Wat mij echter het meeste tijd kost, is niet het typen zelf, maar het vinden van informatie uit al die afvinklijstjes en verschillende delen uit het EPD.
  Laten we eerst zorgen dat et EPD zelf wat simpeler wordt. Dat het EPD intuitief werkt. En je dus geen lessen nodig hebt om te snappen hoe het werkt.
  Robien schreuder. Specialist ouderengeneeskunde

 2. Lees alle reacties
 3. Probleem is dat er door de zorg vaak afvinklijstjes moeten worden ingevuld. Dat er op verschillende plekken in het ecd iets ingevuld moet worden. ( bijv bij de intake van een client en bij het bijwerken van het zorgplan). Ga je dat dan ook ondervangen met AI? Ook wordt er volgens SOEP geregistreerd. Dat kan dan denk ik wel automatisch gaan met AI.
  Wat mij echter het meeste tijd kost, is niet het typen zelf, maar het vinden van informatie uit al die afvinklijstjes en verschillende delen uit het EPD.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.