Strijdigheid noopt tot waakzaamheid

Op sommige onderdelen verdragen de nieuwe Governancecode Zorg en Boek 2 Burgerlijk Wetboek elkaar niet altijd even goed. Dat kan voor problemen zorgen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Fotolia

Zorginstellingen moeten de principes en bepalingen van de Governancecode Zorg (hierna ‘de code’) naleven en ook de wettelijke regels van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek (‘BW’). In veel gevallen zijn de bepalingen uit de code en Boek 2 BW niet per definitie strijdig, maar eerder aanvullend ten opzichte van elkaar. Uit de code vloeit bijvoorbeeld voort dat een voormalig lid van de raad van bestuur gedurende drie jaar na zijn aftreden geen lid mag worden van de raad van toezicht van de betreffende zorginstelling. En andersom geldt dit ook voor het toetreden tot de raad van bestuur voor een

0
58

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.