Succes vraagt om herhaling

Het traject voor de Regionale Sectorplannen Zorg liep eind maart af. Dankzij dit programma hebben 68.000 zorgmedewerkers een beroepsopleiding kunnen volgen. Reden genoeg om ook toekomstig scholingsgeld voor de care op deze manier te verdelen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Regionale sectorplannen
Foto: Fotolia

Met de regeling cofinanciering sectorplannen kwam in 2014 zeshonderd miljoen euro beschikbaar om de arbeidsmarktgevolgen van de crisis te bestrijden. Om aanspraak te kunnen maken op deze subsidie dienden zorgorganisaties veel uiteenlopende opleidingsplannen in. Na enige tijd werd echter duidelijk dat minister Lodewijk Asscher (SZW) maximaal honderd miljoen euro wilde inzetten voor maatregelen die verband hielden met de personele gevolgen van de transities in de langdurige zorg. Van die honderd miljoen kwam één derde beschikbaar voor mobiliteitstrajecten en werk-naar-werk begeleiding van medewerkers die door de veranderingen in de sector hun baan zouden verliezen. Twee derde, oftewel 67 miljoen euro, werd

0
43

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.