Uitgelicht: Baas over eigen zorgdata

Met een pgo beheert en deelt de burger zijn zorggegevens. De overheid stimuleert met subsidie de ontwikkeling van pgo's. En het programma MedMij zorgt voor stevige afspraken over betrouwbare informatiesystemen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Een persoonlijke gezondheidsomgeving geeft patiënten en hun partners of verwanten meer regie. Foto: SGL

‘Met de pgo heeft een patiënt absoluut een beter middel in handen dan het landelijk epd, dat in 2011 sneuvelde. In de pgo bewaart hij online, via een app of website, de informatie van alle zorgverleners met wie hij contact heeft. Van huisarts, medisch specialist tot fysiotherapeut en apotheek, maar ook gegevens die de patiënt zelf genereert, zoals zelfmetingen en voedingsschema’s, houdt hij bij in zijn pgo. Vanaf 2020 moet iedereen met een pgo zijn gezondheidsgegevens kunnen beheren’, zegt manager Mark Elstgeest van MedMij. Een breed collectief aan zorgpartijen onder de naam ‘Informatieraad Zorg’ werkt samen aan het programma waarvan

0
128

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.