Van ambities en outcome-doelen

Bijna acht jaar lang zag VWS aan hoe her en der belanghebbenden probeerden landelijke uitwisseling van medische gegevens mogelijk te maken. Nu gooit minister Bruins het over een andere boeg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Everythingpossible/Fotolia

Het was een opmerkelijke brief van minister Bruno Bruins voor Medische Zorg, eind vorig jaar. Er komt een wettelijke verplichting om patiëntgegevens op een eenduidige manier uit te wisselen, schreef de bewindsman op 20 december 2018 aan de Tweede Kamer. Volgens hem is dit een ‘koerswijziging’. Niet langer wordt de digitalisering van de zorg overgelaten aan de zorgverleners zelf en hun belangenorganisaties. De overheid neemt nu de regie.

Vertegenwoordigers van belangenorganisaties in de zorg reageerden positief op de brief van de minister. ‘De wettelijke verplichting is een stevige zet en de brief brengt focus in wat er op dit moment

0
83

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.