Wij helpen mensen hun eigen leven te organiseren’

Presentatie van de genomineerde zorgmanager Rob Hoogma, bestuursvoorzitter Siza en Academy Het Dorp.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Rob Hoogma. Foto: Koos Groenewold

In de zorg was ‘meten is weten’ jarenlang het onbetwistbare dogma. Rob Hoogma wist daar in de gehandicaptenzorg mee af te rekenen. Hij stoorde zich rond de eeuwwisseling als interim-bestuurder en adviseur aan alle targets, controlemechanismen en kwaliteitssystemen als HKZ. ‘Meetbaar maken wat niet te meten valt, werd het belangrijkste. Ik dacht: dit kan heel anders, simpeler en goedkoper, als je het organiseert vanuit de inhoud.’

In 2005 werd Hoogma bestuurder bij Siza in Arnhem. De kwaliteitszorg die Siza onder zijn leiding ontwikkelde, heeft school gemaakt in de branche. Centraal element zijn gesprekken (‘zonder afvinklijsten’) met alle cliënten over wat

0
59

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.