Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marcel Daniëls voorgedragen als voorzitter Federatie

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Cardioloog Marcel Daniëls is kandidaat voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten. Hij zal in die functie Frank de Grave opvolgen die per 1 januari 2017 stopt.
marcel_daniels vierkant.jpg

Dat maakt de Federatie vandaag bekend.

Het bestuur van de Federatie zal de Algemene Vergadering bij haar volgende bijeenkomst op 15 december voorstellen om Daniëls te benoemen als algemeen voorzitter. Een benoemingscommissie heeft hem onlangs voorgedragen.

Daniëls is cardioloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch en bestuurslid van de Federatie en voorzitter van de Raad Kwaliteit. De Raad Kwaliteit maakt namens de wetenschappelijke verenigingen beleid op het terrein van kwaliteit van de medisch specialistische zorg.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.