Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marco Meerdink bestuursvoorzitter Careyn

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Careyn heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. De raad van toezicht heeft Marco Meerdink (1958) per 1 juni benoemd als CEO.
meerdink.marco.jpg

Dat meldt Careyn zojuist.

Meerdink neemt het stokje over van Harry Luik, die sinds het vertrek van Rob van Dam eind 2016 de honneurs waarnam. Recent benoemde de raad van toezicht Henk Möhlmann als tijdelijk CFO ter vervanging van Sandra Spek die per 1 april haar functie neerlegde. De raad van toezicht gaat samen met Meerdink op zoek naar een vaste CFO. 

Zorgbestuurder

Meerdink is een ervaren bestuurder in de zorg. Hij is opgeleid als arts en bekleedde vervolgens functies als manager en bestuurder van ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Daarnaast legde hij zich als consultant en directeur bij Twijnstra Gudde toe op advisering en interim-management in de gezondheidszorg. De afgelopen jaren was hij bestuursvoorzitter van zorgconcern Espria en Woonzorg Nederland, een woningcorporatie gespecialiseerd in de huisvesting van en dienstverlening aan senioren en mensen met een beperking. Meerdink kwam in opspraak vanwege zijn inkomen, dat behoorde tot de top in de zorg, en zijn gedwongen vertrek bij Espria. Hij bleef toen nog een tijd aan als onderzoeker, met behoud van zijn bestuurssalaris.

Careyn

Meerdink kijkt uit naar de nieuwe uitdaging: ‘Careyn ken ik uiteraard al veel langer. De organisatie heeft het moeilijk. Dat raakt alle medewerkers. Ik heb er zin in om samen met al die collega’s mijn schouders onder een mooie, maar moeilijke opgave te zetten. Met vereende krachten kunnen we het tij keren. Onze cliënten en medewerkers verdienen dat.’ Careyn stond op de zwarte lijst van verpleeghuizen. Het lukte de organisatie niet om snel genoeg te verbeteringen door te voeren. 

Toezicht

De raad van toezicht van Careyn is ingenomen met de komst van de ervaren bestuurder, zo zegt voorzitter Geri Bonhof: ‘De raad heeft de laatste maanden zijn toezicht geïntensiveerd. Daarnaast is door regelmatig overleg met de ondernemingsraad en de cliëntenraad en door als toehoorder deel te nemen aan kwaliteitsaudits ons inzicht in wat er binnen de organisatie speelt, verdiept. Goed bestuur is een voorwaarde om medewerkers op de werkvloer optimaal te ondersteunen. Wij zijn er van overtuigd dat we met Marco Meerdink een bestuurder hebben benoemd die Careyn nodig heeft. Elk vanuit zijn eigen rol, gaan we de komende periode met elkaar aan de slag om de problemen op te lossen en Careyn verder te brengen.’ 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.