Marjolein Tasche wil ‘tinder-app’ voor zzp’ers en ziekenhuizen

De bestuurder van Franciscus Gasthuis & Vlietland zet zwaar in op opleiden om haar vaste personeelsbestand op peil te houden. Maar het ziekenhuis krijgt ‘een steeds grotere externe schil van zzp'ers’. ‘De matching tussen ziekenhuis en zzp'ers moet beter’, zegt Marjolein Tasche in het coverinterview van Zorgvisie magazine dat op 29 maart verschijnt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Paul Tolenaar

Na verschillende bestuursfuncties bij HagaZiekenhuis en ReinierHaga Groep geeft Marjolein Tasche sinds anderhalf jaar leiding aan het Franciscus Gasthuis & Vlietland in de regio Rotterdam.

De rode loper ligt uit in het Franciscus Gasthuis & Vlietland voor gespecialiseerde verpleegkundigen voor de ok, seh en ic. Net als vrijwel alle ziekenhuizen kampt het ziekenhuis in Rotterdam-Noord en Schiedam met forse tekorten. En net als andere ziekenhuizen zet Franciscus in op opleiden en verminderen van de uitstroom. ‘We willen ze een fijne werkplek bieden, zodat mensen willen blijven. We bieden loopbaanbegeleiding, generatiebeleid en een programma rond vitaliteit en mindfulness. We geven mensen

1
1319

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.