Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mark Wesseling in de race voor titel Zorgheld

Annelies Vermeulen
Mark Wesseling, manager Zorgproces Ondersteuning bij Lentis, voerde met succes het EPD in en maakte Lentis daarmee DBC-proof. Dit levert hem een nominatie op voor de titel 'Zorgheld'. De andere genomineerden zijn Thea Leeuwangh (beleidsmedewerker bij het CIZ) en Ruud Jonkman (directeur bij Thuiszorg Rotterdam).
Mark Wesseling in de race voor titel Zorgheld

“We hebben niet gewacht op de overheid. Ik kan hier werken aan de toekomst.” En die toekomst ligt volgens Wesseling in een slimme organisatie en ondersteuning van het zorgproces met ICT-toepassingen. “De administratieve lasten bij Lentis zijn verminderd, mede door innovatie. Inmiddels werkt de gehele ggz-populatie met het EPD en is Lentis DBC-proof.”

Geïntegreerde ICT-toepassingen

“De zorg zit in een klimaat van toenemende controle en verantwoording”, zegt Wesseling. “Niet meegaan is onmogelijk. Wel meegaan is niet wenselijk, omdat je nogal wat vraagt van organisatie en behandelaar. De zorgsector zoekt naar de juiste balans. Er is geen handboek hoe het moet. Ik ben pro-actief, ik ga zelf op zoek naar wat goed is. Dat is schipperen. Over een paar jaar ziet de zorg er administratief anders uit. Hoe precies? In elk geval minder bureaucratisch en met meer ondersteuning van geïntegreerde ICT-toepassingen.”

Campagne

De genomineerde Zorghelden voeren een maand lang campagne. Op de website www.werkenaandezorg.nl stellen zij zich voor en houden zij een weblog bij. Stemmen kan hier tot 23 november. Op die dag wordt tijdens de bijeenkomst Meer Tijd voor de Cliënt bij het CVZ in Diemen de winnaar bekendgemaakt. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Lentis neemt cliëntenraad mee naar Menzis

Fusie Lentis en GGZ Friesland is afgeblazen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.