Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Markt ziekenhuisinformatiesystemen bijna verzadigd

Mario Gibbels
De Europese markt van ziekenhuisinformatiesystemen is bijna verzadigd. ZIS-producenten zullen in de toekomst andere manieren moeten vinden om nog geld te verdienen. Dit blijkt uit onderzoek van Frost and Sullivan.

Volgens het rapport hebben de meeste Europese ziekenhuizen één of ander informatiesysteem draaien. Volledig geïntegreerde en functionerende ZIS’en zijn echter schaars. In Italië heeft 73 procent van de ziekenhuizen een ZIS, terwijl het in Scandinavië om 95 procent gaat.

De omzet in de markt zullen niet spectaculair stijgen, van 2.4 miljard euro in 2008, tot 3 miljard in 2015. Die groei zal volgens het onderzoek vooral komen doordat de overheid investeert om meer zorgict te genereren.

De belangrijkste inkomsten van ZIS-producenten zijn het onderhouden van de systemen en het vervangen van verouderde systemen. Dat zal in de toekomst ook de voornaamste bron van inkomsten zijn. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.