Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martini Ziekenhuis meldt positief resultaat

Het Martini Ziekenhuis publiceert vandaag het jaardocument 2013. Hieruit blijkt dat het ziekenhuis een licht positief financieel resultaat heeft gehaald. De solvabiliteit en liquiditeit zijn toegenomen en hierdoor is de financiële positie van het Martini Ziekenhuis verstevigd.
Martini Ziekenhuis meldt positief resultaat

De jaarrekening heeft van de externe accountant een goedkeurende controleverklaring gekregen. Hans Feenstra, voorzitter van de raad van bestuur: ‘We publiceren, net als alle andere ziekenhuizen nu pas in december, later dus dan normaal. Dat komt omdat we met een stofkam nogmaals alle declaraties richting de zorgverzekeraars zijn nagegaan, om te analyseren of ze correct geregistreerd waren. Uit die analyse komt naar voren dat 99,3 procent van het totaal aantal declaraties correct was. Dit heeft dan ook voor ons ziekenhuis nauwelijks tot geen effect op het jaarresultaat gehad.’

Resultaat

Het financieel resultaat van het Martini Ziekenhuis is 6,9 miljoen euro positief. Dit is een licht positief vertekend beeld, aangezien hierin ook een eenmalige meevaller van drie miljoen euro is opgenomen. Die meevaller komt voort uit verrekenbedragen door de overgang naar een nieuw declaratiesysteem. Het nettoresultaat van 3,9 miljoen euro is in lijn met de verwachting voor 2013. De omzet van het Martini Ziekenhuis is gestegen van 235,9 miljoen euro in 2012 naar 244,5 miljoen euro in 2013. Dit is voor het overgrote deel veroorzaakt door het opnemen van Kraamzorg Het Groene Kruis B.V. in de jaarrekening. Kraamzorg Het Groene Kruis B.V. is onder de vleugels van het Martini daarmee een bedrijf met een gezond rendement geworden.

Topklinische zorg

De solvabiliteit van het Martini Ziekenhuis steeg naar 17,4 procent. Feenstra: ‘Het is een verplichting dat percentage op termijn naar 25 procent te brengen. Dit resultaat is een volgende stap om dat te kunnen realiseren. Met als doel om ook in de toekomst eventuele financiële stormen te kunnen weerstaan. Financiële stabiliteit is een randvoorwaarde voor het verlenen van topklinische zorg zoals het Martini dagelijks voor duizenden mensen doet. Want uiteindelijk gaat het natuurlijk daarom: mensgerichte zorg en daar ligt dan ook onze focus.’ Bekijk het jaardocument.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.