Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Martini Ziekenhuis uit de rode cijfers

Het Martini Ziekenhuis heeft in 2009 winst geboekt. Het ziekenhuis leed in 2008 nog 1,7 miljoen euro verlies. Volgens bestuursvoorzitter Hans Feenstra is dit te danken aan een combinatie van een nieuwe organisatiestructuur, kostenbeheersing en groei.
Martini Ziekenhuis uit de rode cijfers

Het Martini Ziekenhuis boekte in 2009 2,5 miljoen euro winst onder de nieuwe bestuursvoorzitter Hans Feenstra. Het aantal patiënten dat het ziekenhuis bezocht, is gegroeid met iets meer dan vijf procent. Het ziekenhuis richtte de behandeling van een aantal patiëntgroepen efficiënter en patiëntvriendelijker in door middel van nieuwe zorgprogramma’s en zorgpaden, waarin het diagnose- en behandeltraject goed op elkaar is afgestemd.

Kostenbesparing

Daarnaast bespaarde het ziekenhuis op de kosten. Feenstra: “We hebben afgelopen jaar een flinke slag gemaakt door efficiënter in te kopen, scherper op de registratie van behandelingen te letten en kritischer te kijken naar het invullen van nieuwe vacatures.” Sinds 1 januari 2010 heeft het ziekenhuis bovendien resultaatverantwoordelijke eenheden (rve’s). “Door verantwoordelijkheden en bevoegdheden lager in de organisatie – binnen de RVE’s – te leggen, ontstaat daar meer ruimte voor ondernemerschap”, denkt Feenstra.

Eigen vermogen

Feenstra zit voor de komende jaren op verdere groei en efficiëntie. “Er komen van overheidswege bezuinigingen aan en we moeten ons eigen vermogen verder versterken. Onze doelstelling is van de huidige zes procent eigen vermogen de komende jaren te groeien naar vijftien procent. Het landelijke gemiddelde lag in 2008 op twaalf procent. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Hans Feenstra nieuwe bestuurder Martini Ziekenhuis

Thiadens neemt afscheid van Martini Ziekenhuis

Remkes: Nooit meer vier ton bij ontslag Martini

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Het blijkt iedere keer weer dat als je als Ondernemer in de Zorg werkt het Zorgbedrijf ” Winst ” kan opleveren. Het is een goede zaak , dat je winst weer stopt in de Zorg. Politiek heeft het draagvlak en dat is belangrijk in deze tijden van ” Crisis ” en Verkiezingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.