Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC groep begint kliniek in Dronten

Redactie Zorgvisie
Cardiologen uit Lelystad beginnen al in de tweede week van januari een buitenpolikliniek in Dronten. Eind november maakte het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk bekend in maart een buitenpolikliniek in Dronten te starten.
MC groep begint kliniek in Dronten

De IJsselmeerziekenhuizen had de plannen voor een polikliniek in de zomer van 2008 al klaar, maar door de problemen met financiën en kwaliteit van zorg was van uitvoering niets terecht gekomen.

Steun huisartsen voor polikliniek Dronten

Loek Winter, directeur van de MC Groep die de IJsselmeerziekenhuizen wil overnemen, zegt de steun te hebben van de Huisartsengroep Dronten. De buitenpoli Dronten, waar gaat een groot aantal specialismen gaat werken, gaat van start op een tijdelijke locatie. In mei is er een definitieve locatie. Als patiënten en huisartsen dat wensen, gaat de kliniek ook ’s avonds open.

Ook Jansdal begint buitenpoli Dronten

In maart begint het Sint Jansdal ook een buitenpoli in Dronten. Het ziekenhuis in Harderwijk heeft de laatste jaren steeds meer patiënten uit Dronten gekregen. Tien jaar geleden ging dertig procent van de patiënten uit Dronten naar Harderwijk. In 2008 was dit percentage gestegen naar dertig procent. Na de sluiting van de operatiekamers in de IJsselmeerziekenhuizen liep dit op naar vijftig procent.

Volgens het plan van onafhankelijk deskundige Léon Lodewick is er in het werkgebied van Dronten maar plek voor één polikliniek. Desondanks heeft bestuurder Wout Adema vertrouwen in een financieel gezonde opzet. “Het is natuurlijk een heel ander verhaal als je een polikliniek neerzet om niet te krimpen, zoals de IJsselmeerziekenhuizen, of dat je de groei aan patiënten je extra inkomsten oplevert.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Overheid in raad van toezicht IJsselmeerziekenhuizen

Akkoord over IJsselmeerziekenhuizen

AbvaKabo en Loek Winter weer in onderhandeling

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.