Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Groep boekt half miljoen winst

De MC Groep van Loek Winter heeft in het eerste half jaar van 2009 een positief resultaat geboekt. Het ziekenhuis in Lelystad dat een staatssteun kreeg van dertig miljoen euro schrijft een half miljoen in de plus. Het ziekenhuis in Emmeloord boekt een bescheiden winst.

De MC Groep boekte een half miljoen winst op een totaal omzet van 36 miljoen. MC groep bestuurder Willem de Boer: “We hebben dit gerealiseerd door een grotere inzet van medewerkers. Iedereen is harder gaan werken en daardoor hebben we de productie vergroot. Daarbij hebben we personeel en productie beter op elkaar afgestemd. Verder investeren we vooral in de zorg, zodat we niet onnodig geld uitgeven aan bijvoorbeeld adviseurs. Tot slot hebben we ook gekeken naar de contracten die we hebben met de leveranciers.”

Positieve toekomst

De bestuurder ziet ook de toekomst van het ziekenhuis positief in. “Ook de tweede helft van het jaar willen we deze lijn doorzetten, maar liever in de lengte der dagen. We blijven onze zorgprocessen steeds op een slimmere wijze organiseren zodat klanten sneller geholpen worden. Ook aan de kant van de ICT gaan wij investeren. Dat verhoogt enerzijds de klantvriendelijkheid en verlaagt anderzijds de werkdruk van het personeel.”

Bescheiden winst Emmeloord

De MC Groep boekte ook met het ziekenhuis in Emmeloord een bescheiden winst, ook al daalde het aantal patiënten daar. “De dertig miljoen steun die we hebben gekregen mochten we niet gebruiken voor het dit ziekenhuis. Dat hebben we ook niet gedaan en we willen zo laten zien dat we op eigen kracht het ziekenhuis kunnen blijven besturen. We zien hier heel blij mee”, aldus De Boer. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Definitief akkoord sociaal plan MC Groep

Loek Winter bestuursvoorzitter IJsselmeerziekenhuizenr

MC Groep en St. Jansdal vormen BV in Dronten

Ok’s MC Lelystad weer open voor spoedoperaties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.