Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Groep breidt bestuur uit

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Loek Winter treedt af als bestuursvoorzitter van de MC Groep. Daarnaast krijgen beide ziekenhuizen een eigen locatiedirecteur.
MC Zuiderzee.jpg

Dat maakt de raad van commissarissen bekend. 

IJsselmeerziekenhuizen
Bestuurslid Marja Sleeuwenhoek gaat zich specifiek richten op de IJsselmeerziekenhuizen. Zij is daar sinds gisteren locatiedirecteur van Lelystad, Emmeloord en Dronten. De drie locaties krijgen zo een gezamenlijk aanspreekpunt voor interne en externe contacten. Sleeuwenhoek zat tot voor kort als bestuurslid in de directie van zowel MC Slotervaart als MC IJsselmeerziekenhuizen. Zij treedt uit de directie van het Slotervaartziekenhuis. Daar komt op termijn een aparte locatiedirecteur. Sleeuwenhoek gaat de IJsselmeerziekenhuizen ontwikkelen ‘in de door de MC Groep gewenste richting’. De woordvoerder kon nog niet aangeven wat dit specifiek inhoudt.

Kwaliteit
Sleeuwenhoek: ‘Mijn doel is met trotse medewerkers, zowel de artsen, verpleegkundigen als andere medewerkers, kwalitatief goede en doelmatige patiëntenzorg te blijven bieden, waarbij het belang van de patiënt nadrukkelijk het vertrekpunt is en korte toegangstijden vanzelfsprekend zijn.’

MC Groep
De raad van bestuur van MC IJsselmeerziekenhuizen B.V. bestaat met deze benoeming uit Willem de Boer, Marja Sleeuwenhoek en Loek Winter. Willem de Boer is sinds 15 augustus voorzitter van de raad van bestuur. Loek Winter gaat zich meer richten op strategie, innovatie en business development. Johan Wagenaar vervult de oude functie van Marja Sleeuwenhoek in MC Slotervaart op interimbasis. Bestuurder Philipp Jan Flach vertrok onlangs naar rekencentrum LOGEX.

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.