Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Groep en St. Jansdal vormen BV in Dronten

De MC Groep van Loek Winter en ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk hebben een BV opgericht voor hun gezamenlijke polikliniek in Dronten. Derde aandeelhouder vormen de Drontse huisartsen.

“Binnen de BV werken de twee ziekenhuizen samen met behoud van eigen identiteit en onder de eigen naam”, laat een woordvoerder van het St. Jansdal weten. De zorgverleners die op de polikliniek werken, blijven in dienst van hun eigen ziekenhuis of huisartsengroep. De aandeelhouders dragen gezamenlijk de kosten, naar rato van het gebruik. Patiënten uit Dronten die de poli bezoeken, kunnen kiezen naar welk ziekenhuis zij willen.

Voormalig concurrenten

Sinds eind april werken de MC Groep en ziekenhuis St. Jansdal toch samen, nadat zij eerst hadden laten weten elk apart een polikliniek in Dronten te zullen starten. “Wij hadden al vergevorderde plannen voor deze BV en op het laatste moment haakte de MC Groep daarbij aan”, laat de woordvoerder van het St. Jansdal weten.

Loek Winter was eind januari de eerste met een buitenpoli in Dronten, toen nog op een tijdelijke locatie. Hij kreeg steun van de huisartsengroep Dronten. Sinds gisteren zitten de specialisten uit Harderwijk en uit Lelystad samen met de huisartsen op één locatie. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

MC Groep start als eerste buitenpoli in Dronten

Moordende concurrentie in de polder

MC Groep ontslaat zeventig medewerkers en vier specialisten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.