Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Slotervaart wil tien specialisten wegbezuinigen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
MC Slotervaart voelt zich genoodzaakt om 10 fte aan medisch specialisten boventallig te verklaren. Dat heeft bestuursvoorzitter Willem de Boer tegen AT5 gezegd.
Slotervaart Ziekenhuis Amsterdam 5 Wikipedia

Zijn besluit is ingegeven door de penibele financiële situatie die is ontstaan voor het MC Slotervaart. Het bestuur is in bespreking met de betreffende specialisten en kijkt of zij bij ziekenhuizen elders in de stad terecht kunnen of dat er specialisten kunnen afvloeien via ‘natuurlijk verloop’. De Boer hoopt niet dat het tot gedwongen ontslagen zal komen.

MC Slotervaart

Voor de medisch specialisten betekent dit dat er per persoon meer werk uitgevoerd moet gaan worden. Het verlies over vorig jaar zou ongeveer twee miljoen euro zijn. De kosten zijn hoger dan de opbrengsten. MC Slotervaart heeft de jaarrekening 2017 nog niet gepubliceerd. De komende jaren moet het Slotervaart 10 tot 15 miljoen euro investeren in achterstallig onderhoud.

Medisch specialisten

In mei stuurde de medische staf een brandbrief aan het ziekenhuisbestuur. Hierin spreken ze van een ‘crisis’ en vrezen ze het faillissement van het ziekenhuis. Ze schreven geen vertrouwen meer te hebben in de manier waarop de raad van bestuur de huidige situatie managet. De Boer zegt tegen AT5 dat hij achteraf gezien te weinig heeft gecommuniceerd, zowel intern als extern. Hij had gehoopt meer draagvlak te krijgen voor de plannen onder de medisch specialisten. Desalniettemin zegt hij dat het ziekenhuis de crisis zeker zal overleven.

De ziekenhuizen van zorgondernemer Loek Winter verkeren in zwaar weer. Dat bleek uit de onlangs gepubliceerde jaarverslagen. Zowel MC Slotervaart als de MC Groep in Flevoland kunnen niet meer aan hun financiële verplichtingen voldoen. Het FD schreef hier een artikel over.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.