Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MC Zuiderzee stuurt medisch team naar Haïti

Een team bestaande uit een chirurg, een anesthesiemedewerker en een OK-verpleegkundige van het MC|Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad vertrekt vandaag naar Haïti. Samen met een team van het AMC Amsterdam gaan de medewerkers twee weken noodhulp verlenen in het ziekenhuis Notre Dam de Lourdes in Port-au-Prince.
MC Zuiderzee stuurt medisch team naar Haïti

Het medisch team bestaat naast chirurg Taco Otto uit anesthesiemedewerker Pieter Benjamins, OK-verpleegkundige Tjepko van Keimpema en Tropenarts in opleiding Bregje Cornelisse. Het team neemt zelf apparatuur en materialen mee, zoals hechtmateriaal, gazen en handschoenen.

De teamleden hebben zich vrijwillig aangemeld voor de fysiek zware, maar vooral geestelijk belastende uitzending. Via het TraumaNet AMC (het netwerk van ziekenhuizen rondom Level 1 Traumacentrum AMC) bereikte chirurg Taco Otto van MC|Zuiderzee het verzoek een chirurgisch team te leveren voor de noodhulp in Haïti. “Direct na dit verzoek meldde zich een aantal vrijwilligers waaruit een team is samengesteld”, aldus Taco Otto.

MC|Zuiderzee maakt deel uit van de MC Groep van ziekenhuisondernemer Loek Winter. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Antonius Sneek-MC Groep: 1-0

Frits Visser wordt bestuurslid MC Groep

St. Jansdal en MC Groep begraven strijdbijl

MC Groep wil Emmeloord verkopen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.