Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

McKesson lanceert Elektronisch Verpleegkundig Dossier

Mark van Dorresteijn
McKesson lanceert deze maand een eerste versie van het Elektronische Verpleegkundig Dossier (EVD). Het EVD is in nauwe samenwerking ontwikkeld met en verpleegkundige expertgroep van Medisch Centrum Alkmaar en Gemini Ziekenhuis.
McKesson lanceert Elektronisch Verpleegkundig Dossier

Het EVD heeft als doel op procesgestuurde wijze de verpleegkundige disciplines in GGZ-instellingen en ziekenhuizen te ondersteunen in het dagelijks leveren van zorg en het werken met zorgplannen.

Gericht op zorgproeces

Bij het gebruik van het ontwikkelde EVD is het zorgproces leidend. Verpleegkundigen worden langs de vereiste veleden geleid zodat het dossier automatisch wordt opgebouwd. Zo kunnen zij bijvoorbeeld de EWS en vochtbalans vastleggen in het systeem. Op een eenduidige, snel toegankelijke wijze kan bijvoorbeeld de EWS score en vochtbalans worden vastgelegd. Verder kunnen gestandaardiseerde anamneses worden afgenomen en verwerkt worden in het zorgplan.

Eenvoudiger en veiliger

Omdat het EVD integraal onderdeel is van het xCare EPD en xmCare EPD, neemt de informatiebereikbaarheid en toegankelijkheid toe, wat de patiëntveiligheid ten goede komt. Het uitwisselen van gegevens en overdrachten in de keten kan daar en tegen met het EVD eenvoudiger en vooral veiliger worden gemaakt. (ICTzorg)

Lees ook:

Thebe en McKesson werken samen

McKesson ontwikkelt EPD-app voor iPhone en iPad

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.