Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MCL start pilot vastleggen pasfoto

Mark van Dorresteijn
Het MC Leeuwarden (MCL) is gestart met een pilot voor het vastleggen van pasfoto’s van patiënten. Het ziekenhuis doet dit ter bevordering van patiëntveiligheid.
MCL start pilot vastleggen pasfoto

De foto wordt vastgelegd in het elektronische patiëntendossier van het MCL. Na het vastleggen van de foto is deze zichtbaar voor specialisten en verpleegkundigen die de gegevens om medische redenen moeten raadplegen. Door de vastgelegde foto hebben verpleegkundigen en specialisten nog meer zekerheid dat zij de juiste patiënt voor zich hebben.

Legitimatiebewijs of webcam

Patiënten hoeven zelf geen actie te ondernemen. Op het moment dat patiënten zich bij een inschrijfpunt van het MCL melden in verband met een ziekenhuisbezoek, vraagt een medewerker naar het legitimatiebewijs. Van patiënten die een rijbewijs of identiteitsbewijs hebben met chip, wordt de foto overgenomen van de chip. Is dit niet mogelijk, dan wordt ter plekke gevraagd om een foto te maken via een webcam.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.