Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meander Medisch Centrum sluit langdurig onderhoudscontract

Meander Medisch Centrum heeft een onderhoudscontract getekend met bouwbedrijven Heijmans en Ballast Nedam voor het preventief en correctief onderhoud van het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort.
Meander Medisch Centrum sluit langdurig onderhoudscontract

De opdracht is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Meander Medisch Centrum. In het contract zijn de elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en bouwkundige specificaties gezamenlijk vastgesteld. Denk hierbij aan het preventief en correctief onderhoud zoals het onderhouden en certificeren van brandmeldinstallaties, liften, luchtbehandeling, maar ook gladheidsbestrijding. Door deze overeenkomst wordt niet alleen operationeel, maar ook organisatorisch bijgedragen aan de onderhoudswensen van Meander Medisch Centrum. Na een periode van drie jaar wordt de samenwerking geëvalueerd, waarna mogelijk drie extra onderhoudsjaren aan het contract kunnen worden toegevoegd.

Cees Meijers

Cees Meijers, lid raad van bestuur van Meander Medisch Centrum: ‘We beschikken over gloednieuwe faciliteiten, die we zorgvuldig en efficiënt willen beheren. Vanwege het soepele verloop van de bouw en de noodzaak van een goede kennisoverdracht, vonden wij het voor de hand liggen de samenwerking met de partijen in de bouwcombinatie voort te zetten. Deze flexibele raamovereenkomst biedt ons de komende drie jaar de zekerheid van een optimaal kwaliteitsniveau.’

2MC3

Voor het onderhoud van het complete ziekenhuis is een unieke VOF opgericht genaamd 2MC3 Service, waarin zowel Heijmans als Ballast Nedam een aandeel hebben. Een integrale aanpak en kennisbundeling is hiermee geoptimaliseerd. Met Meander Medisch Centrum is er hard samengewerkt aan het onderhoudscontract, met een goede basis en gezamenlijke uitgangspunten. Alle onderhoudsgebieden, procesafspraken en de overeenkomst zijn zo samengesteld dat beide partijen hun meerwaarde kunnen leveren.
Het ziekenhuis en Heijmans en Ballast Nedam werkten ook samen aan de bouw van het nieuwe ziekenhuis, dat in september is opgeleverd. In de periode hierna is er intensief samengewerkt om de verhuizing eind december goed te laten verlopen. Het integrale raamcontract start 1 februari 2014 en heeft een looptijd van minimaal drie jaar.

Outsourcing

De zorg het niet langer alleen en besteedt diensten uit aan partners. In dit dossier leest u hoe dat verloopt. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.