Thuishulpen Pantein-Vivent nog steeds werkloos

Er worden veel te weinig medewerkers van zorginstelling Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent (HHPV) overgenomen door andere zorginstellingen in Brabant. Dat zeggen vakbond FNV Zorg & Welzijn en de curator. De Brabantse gemeenten beloofden vorige maand nog voor alle mensen een nieuwe werkplek te vinden na het faillissement van HHPV. Volgens de FNV zitten nog veel ex-medewerkers werkloos thuis.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ANP Jeroen Jumelet

De belangrijke datum van 1 februari 2015 is inmiddels verstreken en nog steeds is lang niet voor alle ex-medewerkers van HHPV werk gevonden. Curator Floris Dix van Turnaroud Advocaten handelt momenteel het faillissement af. Hij legt uit waarom 1 februari een belangrijke datum was. ‘De huishoudelijke verzorging van Pantein-Vivent loopt door tot 1 februari 2015. Na die datum is het faillissement van HHPV officieel afgerond en houdt de verantwoordelijkheid van HHPV voor deze mensen grotendeels op. We zien nu dat gemeenten veel bezorgde mensen zonder werk naar ons doorverwijzen, maar wij kunnen helaas niets meer voor hen doen.’

Overname ZuidZorg

1
42

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Dit mag toch niemand verbazen!!
    Het was toch al naief om uit te spreken en te geloven dat dit zou lukken. Dit is toch een voorzienbaar en onlosmakelijk gevolg van de bezuinigingen in de thuiszorg. Als FNV echt goed zou nadenken zouden ze toch beter moeten weten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.