Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MedEye maakt overstap naar Verenigd Koninkrijk

Met de steun van een aantal sterke partners en een subsidie van de Europese Unie, breidt het medicatieveiligheidssysteem MedEye uit in het Verenigd Koninkrijk en in de langdurige zorg. Het gaat om een totale projectinvestering van drie miljoen euro.
medeye1.jpg

In het Verenigd Koninkrijk zal het ziekenhuis Newcastle Upon Tyne Hospitals Foundation Trust dienen als een onderzoekscentrum en hierbij nauw samenwerken met een onderzoeksteam van de Universiteit van Durham om de impact van MedEye te meten. In de langdurige zorg in België zal Pharmaforce de impact van MedEye meten in instellingen waar het farmaceutische dienstverlening aanbiedt. De resultaten worden gepubliceerd en gedeeld met de zorggemeenschap door de European Hospital and Healthcare Federation (HOPE).

Vermijdbare fouten
‘De missie van MedEye is om vermijdbare fouten te elimineren en met deze projecten zetten we een grote stap maken om dit te realiseren. We zijn dankbaar dat we goede partners hebben gevonden die onze ambitie delen en dankzij de grote financiële steun van de EU kunnen we verder werken aan onze missie.’ zegt Gauti Reynisson, CEO van MedEye/Mint Solutions.

NHS
Steeds meer ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk maken gebruik een Elektronisch Voorschrijf Systeem (EVS) met ToeDieningRegistratie (TDR) software. Met de inzet van de NHS om de kwaliteit te verbeteren, is het uitbreiden naar medicatiemanagementsoftware aan het bed een natuurlijke volgende stap.

Juiste medicijnen
Neil Watson, Newcastle Medisch directeur verantwoordelijk voor de Apotheek, kijkt uit naar de samenwerking: ‘Bij ons ziekenhuis is de veiligheid van de patiënt onze hoogste prioriteit. MedEye heeft de potentie om de cirkel te sluiten en te zorgen dat de patiënt in één keer de juiste medicijnen in de juiste dosis op het juiste moment krijgt. ‘In de UK gaat de automatisering van de zorg snel vooruit maar er blijven uitdagingen. We zijn verheugd om een onderzoeksprogramma te leiden om de uitvoering, de effecten en de waarden van MedEye te bestuderen,’ aldus Dr. Sarah Slight, Lector and Associate Professor in Pharmacy Practice van de Universiteit van Durham.

Langdurige zorg
Ouderen blijven steeds langer thuis en daardoor neemt de complexiteit van de behandeling van patiënten in de langdurige zorg steeds meer toe. Het is een uitdaging voor instellingen in de langdurige zorg om kosten te handhaven en blijvend kwalitatief goede zorg te kunnen leveren. ‘Patiënten in de langdurige zorg zijn kwetsbaar voor de gevolgen van medicatiefouten. MedEye biedt volledige ondersteuning voor de behandeling van de bewoners, als aanvulling op het werk dat we al doen in de apotheek’, zegt Wim Naessens, Apotheek automatisering en Patiënt Integratie Leider bij PharmaForce.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.