Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medicatie Controle App wint Zorginnovatieprijs

Redacteur Zorgvisie
De Medicatie Controle App, die papieren toedienlijsten vervangt, heeft de Zorginnovatieprijs van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Pharmacie (KNMP) gewonnen. De app is ontwikkeld door apotheker Mathijn Brummelhuis.
Apotheker Istock 660
Foto: iStock

Met de app kan medicatie worden afgetekend en kan een apotheker dubbele controle vragen bij een collega op afstand, of bij een zorgcentrale. De Medicatie Controle App is gekoppeld aan het Apotheek Informatiesysteem, daardoor kan hij de papieren toedienlijsten vervangen met een actueel medicatieoverzicht van elke cliënt. Een wijkverpleegkundige kan daardoor bijvoorbeeld direct zien welke medicatie een cliënt heeft ontvangen en kan aan de apotheker terugkoppelen hoeveel daarvan er daadwerkelijk wordt gebruikt.

De KNMP reikt elk jaar een zorginnovatieprijs van 10 duizend euro uit aan een Nederlandse apotheker met een innovatief idee.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.