Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Medicijntekort neemt toe in Nederland’

Mark van Dorresteijn
Nederland krijgt steeds vaker te maken met een tekort aan medicijnen. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vrijdag gezegd in het actualiteitenprogramma EenVandaag. Volgens de IGZ is er dit jaar al tien keer melding gemaakt van een tekort.
‘Medicijntekort neemt toe in Nederland’

De inspectie vreest dat de tekorten verder zullen verergeren door tekorten in het buitenland. “In de loop van de jaren krijgen we steeds meer meldingen. Dit is zo langzamerhand een wereldwijd probleem aan het worden”, aldus IGZ-hoofdinspecteur Josée Hansen.

Recordtekorten

Begin september maakte de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) bekend dat de Verenigde Staten al twee jaar recordtekorten heeft. Ook Nederland merkt hier de gevolgen van. Vorige week bleek dat er vrijwel geen Caelyx meer is, een medicijn bij borst- en eierstokkanker.

Grondstoffen

Volgens de inspectie zijn onder meer de centralisatie van de productie van medicijnen en grondstoffen in een fabriek en de ligging van deze fabrieken in verre landen oorzaken van de oplopende tekorten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Geen aparte lijst dure medicijnen

Medicijnen onnodig duur door marketingstop

Medicijnfabrikant stopt met sponsoring reisjes

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. “”Twee derde van de apothekers en vier op de vijf artsen vragen ouderen niet naar hun medicijngebruik””, maar de IGZ en tal van kwaliteitsinstituten (die mooie en DURE oorkondes uitreiken) OOK NIET. Als de IGZ hun dikke salaris en die instituten hun gage voor de oorkonde hebben (oorkondes met een negen of tien worden gewoon gekocht !!) dan vinden ze dat ze al meer dan genoeg hebben gedaan. En maar lullen over Syrie; daar ben je ineens dood; in onze zorg ga je via een lange uitzichtloze lijdensweg. DROOM MAAR DOOR.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.