Mediq neemt bedrijf in VS over

Het Nederlandse Mediq, internationaal leverancier van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen, neemt het Amerikaanse Diabetes Specialty Centre over.
Mediq neemt bedrijf in VS over

DSC kostte Mediq 16 miljoen euro. Mediq is sinds 2008 actief in de Verenigde Staten met Byram Healthcare. Door de overname wordt Byram de vierde speler in deze markt.

Diabetes type 1

DSC levert insulinepompen, continue glucose monitors en accessoires aan diabetici die van insuline afhankelijk zijn en daardoor veel hulpmiddelen gebruiken. Marc van Gelder, CEO Mediq: ‘Dit is een logische stap in onze buy-and-build strategie . Deze acquisitie versterkt onze positie in een zeer interessant marktsegment: lokale schaalgrootte is belangrijk om kostenefficiënt de klant te kunnen bedienen.’ (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Zorgmanager en talent van het jaar 2011

DELEN
1
20
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.